در بیست و چهارمین سمپوزیوم فولاد چه خبر بود ؟
در سال های اخیر همایش ها و نمایشگاه های زیادی در حوزه معدن و صنایع معدنی برگزار می شود اما قدیمی ترین نمایشگاه این صنعت به نام سمپوزیوم فولاد که با نگاهی علمی به حوزه متالورژی می پردازد امسال ۱۰ الی ۱۲ آبان ماه در جزیره کیش برگزار شد . این رویداد با تمرکز بر […]
در سال های اخیر همایش ها و نمایشگاه های زیادی در حوزه معدن و صنایع معدنی برگزار می شود اما قدیمی ترین نمایشگاه این صنعت به نام سمپوزیوم فولاد که با نگاهی علمی به حوزه متالورژی می پردازد امسال ۱۰ الی ۱۲ آبان ماه در جزیره کیش برگزار شد .
این رویداد با تمرکز بر فضای نمایشگاه در حوزه معدن و صنایع معدنی و تجهیزات و ماشین آلات وابسته برگزار شده و در حاشیه این نمایشگاه نیز در سالنی مجزا در مرکز همایش های کیش سمینار ها و همایش ها و کارگاه های آموزشی از سوی شرکت های حاضر در نمایشگاه برگزار شد.
برخی از اعضای انجمن نوردکاران فولادی ایران نیز امسال در این رویداد که در ابتدا نقش شرکت های دولتی در آن پر رنگ بود ، حضور پیدا کرده بودند. از جمله میتوان به نوردکاران فولاد افق ، صنایع فولاد خورشید راسا اشاره کرد که در این نمایشگاه حضور پیدا کرده و به معرفی برند و ارائه دستاورد ها و پتانسل های شرکت پرداختند.همچنین نمایندگانی از شرکت های فولاد کویر ، فولاد روهینا جنوب نیز در بین بازدید کنندگان دیده شدند.
برگزار کننده این رویداد، انجمن آهن و فولاد ایران بود که با حمایت شرکت های فولادی و دانشگاه های کشور برگزار شد و برگزارکنندگان سمپوزیوم فولاد ۴۰۱ با موضوع «چالش ها و راهکارهای صنعت فولاد در دوران پسا کرونا» هدف از برگزاری این رویداد را ایجاد زمینه مساعد برای برقراری ارتباط میان دست اندر کاران صنعت فولاد کشور با اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و محققین در جهت تبادل نظر به منظور رفع مشکلات موجود و توسعه هر چه بیشتر این صنعت با انجام مشاوره و آشنائی با آخرین دستاوردهای پژوهشی، فناوری و تجهیزاتی صنعت فولاد کشور اعلام کردند ، البته این رویداد در سالهای دور بیشتر بر مقوله های علمی تاکید داشته و بر پیوند خوردن دانشگاه و حوزه معدن و صنایع معدنی نقش موثری داشت .
موضوعات بیست و چهارمین سمپوزیوم فولاد شامل :
- آینده صنعت فولاد، چالش ها و فرصت های فراروی آن و چشم انداز بازار فولاد در دوران پسا کرونا.
- چالش های موجود در تأمین مواد اولیه، تجهیزات و دانش فنی در صنعت فولاد در دوران پسا کرونا .
- یافته های جدید در زمینه افزایش بهره وری، کاهش مصرف آب و انرژی در صنعت فولاد.
- وضعیت نیروی انسانی صنعت فولاد در دوران پسا کرونا.
- یافته های جدید در زمینه تولید و استفاده از فولادهای نسل جدید.
- نقش گسترش زیر ساخت های ریلی، جاده ای، اسکله ای و تأسیسات بندری بر توسعه پایدار صنعت فولاد.
- گسترش صنایع پایین دستی، بالا دستی در توسعه پایدارصنعت فولاد.
- مدل سازی و شبیه سازی فرآیندهای خط تولید فولاد.
- یافته های نوین در زمینه های استخراج، آهن سازی، ذوب و ریخته گری، شکل دهی، بهبود خواص مکانیکی، سطح وپوشش، خوردگی، جوشکاری، مواد دیرگداز و… .
گروه های هدف بیشت و چهارمین سمپوزیوم و نمایشگاه فولاد تولید کنندگان فولاد، تامین کنندگان مواد اولیه ، شرکت های دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی در صنعت فولاد، شرکت های حمل و نقل ، انجمن های و سندیکاهای تولیدی، علمی و .. ، شرکت های ارائه کننده ماشین آلات، تجهیزات و مواد مصرفی بود.