ماموریت کنفدراسیون ؛ حفاظت از منافع کلیه انجمن ها
مدیر عامل فولاد صنعت بناب در خصوص تشکیل کنفدراسیون تشکل های مرتبط با زنیجره فولاد گفت : اگر در انجمن ها تجمیع صورت بگیرد ، مطالبه گری با شکل بهتری انجام گرفته و دپارتمان خصوصی میتواند مقابل بخش دولتی احقاق حقی داشته باشد مشروط بر اینکه جایگاه خودش را پیدا و حفظ کند و نمایندگان […]
مدیر عامل فولاد صنعت بناب در خصوص تشکیل کنفدراسیون تشکل های مرتبط با زنیجره فولاد گفت : اگر در انجمن ها تجمیع صورت بگیرد ، مطالبه گری با شکل بهتری انجام گرفته و دپارتمان خصوصی میتواند مقابل بخش دولتی احقاق حقی داشته باشد مشروط بر اینکه جایگاه خودش را پیدا و حفظ کند و نمایندگان حاضر در کنفدراسیون دولتی نباشند.
محمد کشانی اظهار داشت : اگر نمایندگان این کنفدراسیون دولتی باشند این بخش ها خود به خود از هم تفکیک شده و بدین ترتیب بین بخش های مختلف زنجیره فولاد نیز فاصله افتاده و زمانی که حوزه ها نتوانند خودشان نیازشان را برطرف کنند، خود به خود از آن مجمع خارج میشوند. مانند انجمن تولیدکنندگان فولاد که از بخش آهن اسفنجی تا نورد مقاطع در آن بود که یک کنفدراسیون کوچکی بود و به دلیل اینکه بعضی از آن بخش ها، مانند بخش نورد نتوانست نیاز خودش را از طریق این انجمن برطرف کند، خود به خود جدا شد.این میتواند برای القایی ها وی آهن اسفنجی ها نیز اتفاق بیفتد .
این عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران تصریح کرد: اگر کنفدراسیون با ماموریت اصلی خودش حافظ منافع کلیه انجمن ها باشد و بتواند مطالبه گری کند، ایجاد آن به نفع همه انجمن ها می شود. اما اگر که ایجاد آن مستمسک به ابزاری برای دولت شود قطعا موفق نخواهد بود.
تعیین هدف مشترک وو برقراری عدالت
وی افزود : هدف گذاری تولید فولاد برای ۵۵ میلیون تن است و باید در انجمن ها هدف مشترکی در تشکیل کنفدراسیون دنبال شود و چه در بالادست و چه در پایین دست همه ذی نفع ها با یک اهنگ و یک چهارچوب نفع ببرند، قطعا در آن زمان به آن هدف نزدیک می شویم.
کشانی ادامه داد: اما اگر در برخی از بخش های زنجیره تقویت شود و برخی از بخش ها مغفول بماند، چه آن بخشی که پیشرفت کرده و چه آن بخشی که نکرده، هردو محکوم به فنا هستند. باید همه در مسیر هدف باشند و همه از آن زنجیره به تناسب سرمایه گذاری نفع ببرند. اگر یک بخش سود کلان ببرد و یک بخش نتواند متناسب با آن سود ببرد، هیچ کدام موفق نمیشوند.
بازنگری در طرح جامع فولاد با دید کلی تر
این عضو هیات مدیره انجمن فولاد اظهار داشت : در بحث ۲۰ ساله در افق ۱۴۰۴ ، یک طرح جامع فولاد ایجاد شد و سپس همه زنجیره فولاد را تعریف کردند که به چه میزان سنگ و کنسانتره نیاز داریم اما امروز برای رسیدن به ۵۵ میلون تن در بخش اکتشاف و سنگ به شدت عقب هستیم.
کشانی ادامه داد : بنابراین به دلیل نبود سنگ کافی برای رسیدن به ۵۵ میلیون تن، قسمتی از سرمایه گذاری عقب تر است و طرح جامع باید متناسب با طرح کلی کشور شکل بگیرد.
وی افزود : رسیدن به ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ ، با فرض این است که اکتشاف سنگ آهن نیز هم پای تولید پیش رود اما برای احداث جاده و ریل آن تصمیمی گرفته نشده بود لذا در این خصوص نیز سرمایه گذایر نشده و به شدت با کم و کاشستی مواجه هستیم.
کشانی تاکید کرد : در بحث تامین انرژی برای صنایع و از جمله فولاد و برای رسیدن به ۵۵ میلیون تن نیاز به ۸۰ میلیون تن کنسانتره داریم که علاوه بر عقب ماندگی در توسعه خطوط حمل و نقل این پرسش مطرح میشود که آیا وزارت نیرو تمهیدات لازم را برای تامین انرژی واحد های صنعتی دیده است؟ آیا جا نمایی صحیحی از واحد های فولادی در دست بررسی است و آیا علاوه بر انرژی برای تامین آب این پروژه ها فکری شده است؟متاسفانه این موارد در طرح جامع فولاد دیده نشده و از این رو است که شما امروز میبینید علاوه بر اینکه نیاز ما به سنگ آهن به شدت افزایش پیدا کرده، در مسائل جانبی نیز مشکل داریم و قطعا به ۵۵ میلیون تن نخواهیم رسید مگر اینکه از سال پیش یک سری کارهایی را شروع میکردیم تا به نتیجه برسد و تناسب رعایت شود.
بورس، محفل کشف قیمت و عرضه و تقاضا است. ایجاد سازمان بورس برای کشف قیمت و عرضه و تقاضا بوده است. اینکه کف بازاری میگذاریم،اشتباه است. به دلیل اینکه دولت ورود دارد و تصور می کند با قیمت گذاری می تواند قیمت را پایین نگه دارد. مشاهده می شود که هرکجا که قیمت پایین است، عرضه کم می شود. یعنی یک مهندسی در عرضه صورت می گیرد و عرضه نمی کنند. چون آن نظارت بالادستی نیست. ما زنجیره را داریم و محدوده تولید را داریم . امسال ۲۷ میلیون تن شمش تولید می شود که بخاطر قطعی برق این تولید را داشتیم وگرنه ۳۰ میلیون تن تولید داشتیم. و از این ۲۷ میلیون ۱۳ تا ۱۵ میلیون تن مصرف داخل داریم و بقیه آن برای سیاست گذاری در شورای معادن فولاد باید صورت بگیرد. بخاطر این سیاست گذاری، گردشی صورت نمیگیرد. در صنایع وقتی که گردش خرید و فروش صورت نگیرد، این صنعت با مشکلات رو به رو خواهد شد که اثرات ان را در اینده میبینیم.اما اگر ازاد بگذارید و اجبار بکنید که عرضه در بورس هم بشود. وقتی که قیمت در بورس پایین می رود، عرضه هم کم می شود. محفل بورس الان مسیر درستی ندارد باید مطابق مسئولیت و اساس نامه بورس رعایت شود.
محفل بورس کالا در مسیر درستی قرار ندارد
در همین حال این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه بورس کالا ، محفل کشف قیمت ، بر اساس عرضه و تقاضا است و نه تعیین محدوده قیمت آن هم بر خلاف روند جهانی تصریح کرد: در حال حاضر بورس کالا با وضع دامنه نوسان ۳ درصدی و هدایت بازار به سمت رشد در شرایطی که بازارهای جهانی ریزشی است ، مسیر را به بیراهه رفته است.
محمد کشانی اظهار داشت: ایجاد بورس کالا برای کشف قیمت ،بر مبنای عرضه و تقاضا بوده و اینکه کف بازار تعیین کنیم و برای آن سقف هم بگذاریم کاری اشتباه و بر خلاف ماهیت بورس است .
وی ادامه داد : دولت تصور می کند با پایین نگه داشتن تصنعی قیمت های می تواند بازار را کنترل کند اما هر زمان که قیمت پایین نگه داشته شده عرضه نیز کاهش یافته و مهندسی در عرضه صورت می گیرد .
کشانی با اشاره به اینکه ما در کشور مازاد تولید داریم و نباید برای قیمت محدودیت ایجاد کنیم ، گفت: امسال ۲۷ میلیون تن شمش در کشور تولید می شود که بخاطر قطعی برق این عدد تولید را داشتیم وگرنه ۳۰ میلیون تن تولید در برنامه لحاظ شده بود که از این میزان ۱۳ تا ۱۵ میلیون تن مصرف داخل داریم و بقیه آن برای سیاست گذاری در شورای معادن باید صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: اگر سیاست گذاری درستی در این حوزه صورت نگیرد تجارت این حوزه نیز کند شده و با کندشدن تجارت سرمایه گذاری نیز تحت شعاع قرار میگیرد و قطعا تبعات آن را در صنعت می بینیم.
مدیر عامل مجتمع فولاد صنعت بناب گفت: اگر بازار را آزاد بگذارید و در کنار آن عرضه در بورس نیز تشویق شود وقتی که قیمت در بورس پایین می رود، عرضه هم کم می شود. محفل بورس الان مسیر درستی ندارد باید مطابق مسئولیت و اساس نامه بورس رعایت شود.