عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی : نوردکاران در انتظار روی خوش دولت
نورد نیوز: در سالی که گذشت صنعت فولاد فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشت ، از یک سو رشد قیمت ها همگام با رشد تورم و از سویی دیگر قطعی های مکرر برق در تابستان و گاز در زمستان به صنعت فولاد آسیب های زیادی را وارد آورد ، همچنین طی یک […]
نورد نیوز: در سالی که گذشت صنعت فولاد فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشت ، از یک سو رشد قیمت ها همگام با رشد تورم و از سویی دیگر قطعی های مکرر برق در تابستان و گاز در زمستان به صنعت فولاد آسیب های زیادی را وارد آورد ، همچنین طی یک سال و نیم اخیر ما به التفاوت قیمت شمش با میلگرد نیز به کمترین حد ممکن رسیده که بار مضاعفی را بدوش تولیدکنندگان انداخته است و اغلب خواهان مارجین سود منطقی بوده و از بورس کالا درخواست دارند تا قیمت های پایه را بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین کند و سرنوشت فولاد را به قیمت های سی آی اس پیوند نزند.
در همین راستا با دکتر کریم رحیمی عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران و مدیر عامل شرکت فولاد ناب تبریز گفت و گویی داشتیم که مشروح آن در ادامه آمده است:
سال گذشته را چطور ارزیابی می کنید؟با چه مشکلاتی دست به گریبان بودید؟رویکرد مسئولین چطور بود؟ بحث قطعی حامل های انرژی و اثر آن بر واحد شما چگونه بود؟حضور دلالان و وجود بخش نامه های صادر شده در زمینه حضور و عدم حضور در بورس چه تاثیری در صنعت دارد؟
سالی که گذشت برای فولاد ایران مملوء بود از محدودیت های بین المللی و عدم قطعیت ها به واسطه ی تحریم های سنگین حوزه ی فولاد ، قیمت گذاری دستوری و حمایت های مقطعی از بازار فولاد که عملا سختی های زیادی را برای این صنعت به همراه داشت. مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات ، نا اطمینانی و تغییرات مداوم رویههای تجاری و بیثباتی قوانین کشور باعث از بین رفتن اعتبار صادرکنندگان ایرانی در بازارهای جهانی و در نتیجه از دست رفتن بازارهای صادراتی شد. در صورتی که اگر زیرساخت های مورد نیاز فراهم بود ظرفیت صادرات تولیدکنندگان خیلی بیشتر از اعداد و ارقام مطرحه امسال می بود .
قطعی برق در سال جاری ۳۲۰ ساعت برابر با ۴۰ روز کاری بوده است که تولید را در بخش صنعت فولاد به مخاطره انداخته است. با قطعی برق در تابستان و زمستان و افت فشار گاز در زمستان، به طور عملی میزان تولید واحدهای فولادی حداقل ۳۰ درصد کاهش یافته است. علاوهبراین، با قطعیهای مکرر، برنامهریزی برای تولید و همچنین صادرات بسیار دشوار میشود. ضمن اینکه تداوم این روند، افزایش قیمت را در برداشت.
دورنمای شرکت فولاد ناب تبریز در سال آینده چیست؟وضعیت شرکت در حال حاضر چگونه است و با چه ظرفیتی فعال است؟
در سالی که گذشت شرکت فولاد ناب به پشتوانه در اختیار داشتن نیروهای متخصص علمی و تجهیزات مدرن توانست دو محصول جدید یعنی ناودانی سنگین اروپایی ۱۸۰ و ناودانی سبک ۱۸۰ وارد بازار کند.
شرکت فولاد ناب تبریز در برنامه توسعه خود تولید بر اساس سفارش بازار را دارد که تولید ناودانی شماره ۶ و ۲۰۰ و تولید نبشی شماره ۱۲۰ بخشی از این درخواستها است. افزایش فروش در بورس و تقویت ارتباط با کشورهای همسایه جهت توسعه صادرات پایدار از دیگر اهداف شرکت به شمار میرود.
ظرفیت اسمی این شرکت ۴۵۰ هزار تن در سال است اما در سال جاری ضریب بهره برداری از این ظرفیت حدوداً ۳۰ درصد بوده است. دلیل این کاهش تولید، قطعی پی در پی حامل های انرژی و عدم تقاضای موثر در بازار داخلی است. در سال آینده امید هست این موانع کمتر شود تا این شرکت بتواند از تمام توان خود جهت تولید استفاده کند.
در سالی که گذشت تلاش مدیران و متخصصان شرکت فولاد ناب تبریز در جهت تامین تقاضای صادراتی در حوزه تولید نبشی ناودانی و تیرآهن بوده است. به طوری که صادرات شرکت رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
برآورد شما ازشرایط صنعت در آینده چیست؟
صنعت فولاد یکی از مهمترین صنایع است که بهبود وضعیت آن روی اقتصاد ایران اثر زیادی میگذارد از این رو امیدواریم در سال جدید موانع با تسهیل فضای کسبوکار، خروج صادرات از حصر ، کم کردن محدودیت های تولیدکنندگان و دادن آزادی عمل بیشتر برای فعالیت اقتصادی تا حدودی حل شود.