کد خبر:2548
پ

بسته پیشنهادی پر از ابهام وزارت صمت /مفاد حمایتی دولت از تولید کنندگان شمش القائی به کام آنها نبود

در حالیکه در هفته گذشته در خبرها از بسته حمایتی وزارت صمت از تولید کنندگان شمش فولاد القائی رونمایی شد اما مشخص نبود مرجع رسمی انتشار این خبر وزارت صمت بود یا انجمن فولاد ، چرا که به گفته تولید کنندگان شمش القائی وزارت صمت تاکنون با این دسته از تولید کنندگان جلسه ای نداشته […]

در حالیکه در هفته گذشته در خبرها از بسته حمایتی وزارت صمت از تولید کنندگان شمش فولاد القائی رونمایی شد اما مشخص نبود مرجع رسمی انتشار این خبر وزارت صمت بود یا انجمن فولاد ، چرا که به گفته تولید کنندگان شمش القائی وزارت صمت تاکنون با این دسته از تولید کنندگان جلسه ای نداشته و تولید کنندگان راجع به مفاد این بسته های حمایتی نیز مواردی دارند که در این بسته حمایتی لحاظ نشده است.

در همین حال گفته شده که قرار است فردا مشکلات تولید کنندگان شمش القائی در ستاد تسهیل تولید مطرح و د رمورد آن تصمیماتی اخذ شود.

مفاد این بسته پیشنهادی شامل ۸ بند است که در ادامه آمده است :

۱- افزایش تناژ عرضه آهن اسفنجی به محدوده ۸۰ هزار تن در هفته (بهبود فرایند نظارت بر واحدهای تولیدی با هدف افزایش عرضه)

۲- بهبود عرضه آهن اسفنجی در فصل زمستان با وجود محدودیت گاز (صدور مجوز احداث حداقل ۵ واحد بریکت‌سازی به منظور تبدیل مازاد آهن اسفنجی تولیدی در فصل تابستان به بریکت و عرضه محصول در فصل زمستان به بازار با اولویت سرمایه‌گذاری واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی و یا تعاونی واحدهای ذوب القایی)

۳- افزایش عرضه قراضه به بازار (استفاده از الگوی عرضه تلفیقی قراضه وارداتی و آهن اسفنجی تولید داخل در قالب یک سبد ترکیبی)

۴- کاهش خرید آهخن اسفنجی برای یک دوره ۵ هفته‌ای توسط واحدهای بزرگ مقیاسی که دولت در آن سهام دارد (خرید این واحدها از بورس کالا در صورت عدم وجود مشتری از میان واحدهای ذوب القایی صرفا بروی قیمت پایه صورت گیرد)

۵- اصلاح قیمت پایه آهن اسفنجی در معاملات بورس کالا ( به ۹۵ درصد قیمت کشف شده پایانی قبلی)

۶- الزام بهین‌یاب در خرید آهن اسفنجی از بورس کالا (رینگ اختصاصی)

۷- با عنایت به موقعیت فعلی بازار آهن اسفنجی (کسری عرضه)، صادرات آهن اسفنجی پس از حداقل ۳ بار عرضه در بورس کالا مجاز خواهد بود

۸- آزادسازی صادرات شمش تولیدی واحدهای ذوب القایی تا پایان سال (بدون شرط الزام عرضه در بورس کالا)

 

در همین حال تولید کنندگان شمش القائی نسبت به مفاد این بسته حمایتی نظراتی داشتند که در ادامه آمده است:

۱: اول اینکه بصورت دقیق مشخص نشده که تولیدکنندگان اسفنجی به دلیل قطعی گاز تا تاریخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰ چند کیلوگرم کاهش تولید داشتند که وزارت صمت مدام دلیل کاهش تولید را  قطعی گاز عنوان می کند و این موضوع را عامل رشد قیمت آهن اسفنجی در بازار معرفی میکند! برای روشن شدن موضوع وزارت صمت لطف کند موجودی انبار تولید کنندگان آهن اسفنجی رو بصورت ماهیانه اعلام کند تا موضوع بر همگان روشن شود.

۲: دوم اینکه چرا وزارت صمت هنوز نمیتواند تولید کنندگان اسفنجی را مجاب کند که کل تولید خود را در بورس عرضه کنند؟

۳: سوم اینکه مگر در فصل تابستان مازاد عرضه اسفنجی داشتیم که وزارت محترم لطف کردند مجوز تولید بریکت با استفاده از مازاد اسفنجی در تابستان را صادر کردند؟

۴: سوال مهم تر در همین بند ۲ وجود دارد که اگر در فصل تابستان مازاد عرضه داشتیم با کدام منطق و استدلال نرخ اسفنجی به ۹۸۰۰تومن رسید؟

۵: پنجم اینکه قرار شد عرضه کنندگان اسفنجی،سبد اسفنجی و قراضه وارداتی در بورس کالا عرضه کنند آیا اهدا رانت واردات گریدهای مختلف ورق و عرضه تلفیقی آن به فولاد محترم مبارکه کافی نبود که حالا قراره همان رانت در قالب واردات و عرضه تلفیقی قراضه و اسفنجی به تولیدکنندگان اسفنجی داده شود؟

۶: ششم اینکه آیا دیگر به دلارهای صادراتی تولید کنندگان بزرگ فولاد نیازی نیست که وادار میشن مدت ۵ هفته اسفنجی خرید نداشته باشن؟ یا اینکه از قبل انبارهاشون برای ۵ هفته پر شد؟

۷: در بند ۷ بر کسری عرضه تاکید کردن؟ چرا با وجود اینکه در بند ۲ بر مازاد اسفنجی تولیدی تاکید کردن و بر اساس آن مجوز تولید واحدهای بریکت سازی صادر کردن،به فاصله ۳ ماه هم کسری عرضه بوجود آمد هم القایی ها خوابیدن؟

تولید کنندگان شمش القائی معتقدند بسته حمایتی وزارت صمت از آنها بیشتر به نفع تولید کنندگان آهن اسفنجی بوده تا این دسته از تولید کنندگان و این بسته پیشنهادی را پر ابهام عنوان کردند.

 

انجمن نورد کاران فولادی ایران
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید