در گفت و گو با محمد جابریان عنوان شد: پیامد های قطعی برق در صنعت فولاد
رئیس هیات مدیره شرکت روهینا فولاد جنوب در گفتگو با نورد نیوز با اشاره به پیامد های قطعی برق در این واحد اظهار داشت: متاًسفانه قطعی های مکرر برق مشکلات عدیده ای به مجتمع فولاد روهینا جنوب تحمیل نموده و منجر به کاهش ۷۵ درصدی تولیدات شمش و میلگرد شده است. محمد جابریان تصریح کرد: […]
رئیس هیات مدیره شرکت روهینا فولاد جنوب در گفتگو با نورد نیوز با اشاره به پیامد های قطعی برق در این واحد اظهار داشت: متاًسفانه قطعی های مکرر برق مشکلات عدیده ای به مجتمع فولاد روهینا جنوب تحمیل نموده و منجر به کاهش ۷۵ درصدی تولیدات شمش و میلگرد شده است.
محمد جابریان تصریح کرد: به علت کاهش تولید و افزایش سرانه هزینه ی سربار، قیمت تمام شده افزایش یافته که منجر به کاهش شدید تقاضای صادراتی، از دست دادن برخی از مشتریان ثابت، تحمیل ضرر و زیان سنگین بابت تاخیر در تحویل محموله های صادراتی فروخته شده و ضمناً از دست رفتن هزینه های سنگین بازاریابی و استقرار دفاتر متعدد در خارج کشورشده است.
وی تاکید کرد: پرداخت هزینه های هنگفت حقوق و دستمزد پرسنل کارخانجات، تسهیلات بانکی، خواب سرمایه بابت دپوی مواد اولیه موجود در انبارها و ضایع شدن بخشی از این مواد اولیه از دیگر هزینه هایی است که بابت قطعی برق به واحد ها تحمیل شده است.
جابریان یادآور شد: در این بین پروژه های تاثیر گذار بر افزایش ظرفیت تولید به دلیل عدم تامین نقدینگی نیز متوقف شده است.
وی در خصوص راهکار های پیشنهادی برای ممانعت از تاخیر و وقفه در روند تولید فولاد گفت: پیشنهاد می شود جهت جلوگیری از اتفاقات مشابه در سالهای آتی و تحقق چشم انداز ۱۴۰۴ صنعت فولاد، دولت وظیفه قانون گذاری و هدایت منابع جهت تکمیل زنجیره فولاد و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز را به درستی انجام داده و خصوصاً برای کمبود برق صنایع، اقدام به سرمایه گذاری بسیار فوری و ایجاد نیروگاه های تامین برق کند.
پیشنهاد اصلاح قیمت پایه صادراتی
جابریان در ادامه اظهار داشت : در حال حاضر قیمت پایه صادراتی توسط گمرک جمهوری اسلامی بر آورد و اعلام می شود که متاًسفانه به هیچ عنوان منطقی و بر پایه ی آمار و ارقام واقعی صادرات نیست لذا پیشنهاد کردیم که متوسط قیمت صادراتی واقعی چندین کارخانه ی دولتی و خصوصی مثل ذوب آهن اصفهان، فولاد کویر کاشان، مجتمع فولاد روهینا جنوب، فولاد نیشابور و…. مبنای قیمت پایه صادراتی قرار گیرد.
انتظارات یک فولادساز از دولت جدید
محمد جابریان با اشاره به وضعیت ناخوشانید صنعت فولاد طی دو سال اخیر گفت : همانطوریکه می دانید طی ۲ سال گذشته صنعت فولاد ایران خصوصاً تولیدکنندگان و صادر کننده مطرح و صاحب برند ایرانی از جمله این شرکت توسط آمریکا تحریم و علاوه بر آن در داخل کشور نیز با ابلاغ بخشنامه های متعدد و غیر کارشناسی و تغییر روزانه مدل های قانون گذاری و دخالت های بی مورد در بازار باعث آسیب و ضربات جدی به صنعت فولاد شده و تولید کنندگان فولادی با مشکلات عدیده ای درگیر بوده اند و بسیاری طرح های توسعه به کندی پیش رفته و عملاً تحقق چشم انداز ۱۴۰۴ و تولید ۵۵ میلیون تن فولاد به تاخیر خواهد افتاد.
وی ادامه داد: از دولت آینده انتظار داریم تا در جهت حذف تحریم های بین المللی اقدامات جدی و سازنده انجام شود و تمامی پروژه های زیر ساخت زنجیره فولاد بررسی و با برنامه ریزی دقیق و منظم در بخش معادن، جاده و ریل،نیروگاه های برق، انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان و تامین آب مورد نیاز صنایع و…..انجام شود.
رئیس هیات مدیره شرکت روهینا فولاد جنوب افزود: کمیته های راهبردی و اتاق فکری از صاحب نظران و متخصصین صنعت فولاد، نمایندگان کارخانجات مطرح و برند فولاد ایران با حضور و مشارکت تیم متخصص از وزارت خانه های مرتبط با صنعت فولاد تشکیل و با تصمیم گیری های کارشناسی و جلوگیری از بخشنامه های غیر منطقی، احساسی و دستوری و تدوین افق راهی اساسی و منطقی باعث ثبات قیمت ها، کاهش تورم، جلوگیری از رانت و فساد در بازار فولاد شوند.
وی افزود : با توجه به مازاد بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد در کشور و ثبات تصمیم گیری و تدوین قوانین و دستورالعمل های جدید در کمیته های راهبردی که در توضیحات قبلی اشاره کردم دولت جمهوری اسلامی با توجه به پتانسیل و سفارت خانه های متعدد و دوستی با بسیاری از کشورها، کمک و حمایت از صادرکنندگان فولادی را بیشتر کرده وبا تسهیل صادرات باعث ارز آوری بیشتر و به طبع ثبات قیمت بازار ارز شود. بطور مثال در حال حاضر برای صادرات میلگرد به ازای هر تن محصول مبلغ ۱۲۰ دلار به گمرک عراق عوارض پرداخت می شود در حالی که برای هرتن محصولات وارداتی مشابه از ترکیه و اوکراین مبلغ ۵۰ دلار عوارض گمرکی دریافت می شود که با دیپلماسی امکان تعدیل این رقم وجود دارد .
مزایا و معایب بورس کالا
وی در خصوص مزایا عرضه در بورس کالا گفت : همانطوریکه میدانید عرضه کالا در بورس مزایای زیادی دارد که از جمله می توان به شفافیت معاملات که اصالت فروشندگان و خریداران کالا مشخص بوده و پرداخت وجه بدون هیچ ریسکی انجام می شود؛ اشاره کرد.
وی ادامه داد: در بورس کالا قیمت های واقعی بر اساس عرضه و تقاضا کشف شده و هیچگونه فساد و رانتی اتفاق نمی افتد و کلیه ی واسطه ها حذف می شوند و جبران خسارت فروشنده و یا خریدار در صورت عدم انجام تعهدات اعلام شده در بورس کالا به خوبی انجام می شود که پس از انجام معامله در بورس کالا، تامین مالی از بانک ها به راحتی و بدون مشکلی انجام می شود
محمد جابریان افزود : همچنین عرضه کنندگان و کارخانه های تولیدی در بورس کالا بدون هیچ هزینه ی بازاریابی خود را در معرض دید خریداران بزرگ داخلی و خارجی قرارداده و معرفی می کنندو از معافیت ۱۰ درصدی از مالیات کالای فروخته شده در بورس کالا بهره مند می شوند.
وی یکی از نقاط ضعف بورس کالا را اجبار تولید کنندگان به عرضه ی کالا در مواقعی که هیچ خریداری وجود ندارد عنوان کرد و گفت : علیرغم اطلاع کامل مسئولین بورس از این امر، باز اصرار به حضور کارگزاران و اتلاف وقت و انرژی و صرف هزینه برای کاری که هیچ خروجی ندارد، در همین رابطه متاًسفانه بسیاری از شرکت ها پس از ده ها بار عرضه کالا در بورس فقط موفق به فروش در ۵۰ درصد مواقع شده اما بارها توسط سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان و سازمانهای تعزیراتی باز خواست شده و پرونده های متعدد حقوقی برای آنها تشکیل و بخش عمده ای از وقت مدیران عامل و سهام داران شرکت های فولادی صرف پیگیری پرونده های فوق شده است.
وی تصریح کرد: عیب دیگر بورس کالا دستورات غیر کارشناسی و دخالت های متعدد و روزانه در نحوه قیمت گذاری ، تغییر مستمر آئین نامه ها و دستورالعمل های ابلاغی وزارت صمت و دور کردن سازمان بورس کالا از هدف و فلسفه تشکیل آن که شفاف سازی و کشف قیمت بر مبنای عرضه و تقاضاست، می باشد.
وی در پایان تاکید کرد: اگر هیچ اجباری به عرضه در بورس کالا نبود باز این شرکت بسیار مشتاقانه کالای خود را با توجه به مزایایی که توضیح دادم در بورس عرضه کرده و طی این مدت همیشه با اشتیاق حداکثر کالای مورد نیاز را در بورس ارائه می کند.