تهدید جدی قطع برق صنایع برای حوزه اشتغال/ ضرورت استفاده از نظرات وزارت صمت در تامین برق صنایع
به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران ؛ سیداحمد رضوینیک، با تاکید بر اینکه صنایع فولاد بعد از صنعت نفت دومین اولویت در صنایع کشور است، گفت: موضوع قطعی برق که بدون اطلاع قبلی و به صورت ناگهانی به صنعت فولاد تحمیل شد، مشکلات زیادی را برای تولید در این حوزه ایجاد کرده است […]
به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران ؛ سیداحمد رضوینیک، با تاکید بر اینکه صنایع فولاد بعد از صنعت نفت دومین اولویت در صنایع کشور است، گفت: موضوع قطعی برق که بدون اطلاع قبلی و به صورت ناگهانی به صنعت فولاد تحمیل شد، مشکلات زیادی را برای تولید در این حوزه ایجاد کرده است به طوریکه در حال حاضر تولید در صنعت فولاد تقریباً تعطیل شده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران افزود: میزان مصرف مقاطع طویل و تخت فولاد در کشور به ترتیب ۱۰ و ۱۱.۵ میلیون تن است و حدود ۱۲.۵میلیون تن صادرات انجام میشود که این قطعی برق موجب کاهش حجم صادرات و عدم انجام تعهدات صادراتی شده است.
رضوینیک با یادآوری توقف خطوط تولید صنایع فولاد به دلیل عدم تامین برق مورد نیاز، از تامین نیاز بازار داخل از محل ذخیره و محصولات انبار شده خبر داد و اظهار کرد: این ذخایر میتواند بین ۲ تا ۲.۵ ماه پاسخگوی نیاز کشور باشد، اما در صورت استمرار این وضعیت و اتمام ذخایر مشکلات جدی برای این حوزه ایجاد خواهد کرد.
تهدید جدی قطع برق صنایع برای حوزه اشتغال
وی در ادامه نقش صنعت فولاد در صنایع و بخشهای مختلف اقتصادی را یادآور شد و بیان داشت: یکی از خطرات جدی که وجود دارد به حوزه اشتغال بویژه برای بخشهای خصوصی و خصولتی مربوط میشود؛ در حال حاضر تکلیف بر حفظ نیروهاست اما با توجه به اینکه در یک ماهه گذشته تولید این واحدها به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است، تدوام این شرایط میتواند ۳۵ تا ۴۰ درصد اشتغال بهخصوص در واحدهای پایین دستی و خرد را تهدید کند.
انتقاد از مدیریت وزارت نیرو در تامین برق صنایع
رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران در بخش دیگر صحبتهای خود در انتقاد از نوع مدیریت این بحران توسط وزارت نیرو گفت: وزارت نیرو با یک مدیریت بهتر و انتقال قطعی برق به صنایع غیرضروری مانند گردشگری و یا تقسیم قطعی برق در صنایع مختلف مانع از توقف تولید در واحدهای فولادی شود.
بر اساس توضیحات رضوینیک، در حالیکه صنعت فولاد ۳۰ درصد اقتصاد صنایع را تشکیل میدهد و این اتفاق، تبعات منفی تأثیرگذاری را در آینده بر اقتصاد کشور خواهد داشت، تا کنون هیچ کدام از وعدههای وزارت نیرو برای تامین برق این واحدها عملیاتی نشده است.
ضرورت استفاده از نظرات وزارت صمت در تامین برق صنایع
رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران در ادامه افزود: برنامههایی که وزارت نیرو برای فعالیت واحدهای تولیدی سیمان و فولاد اعلام کرده است، غیرکارشناسی است و لازم بود در این خصوص از نظرات کارشناسی وزارت صمت استفاده میکرد؛ صنعتی مانند فولاد نمیتواند با ۱۰ درصد دیماند فعالیت و تولید کند، این مقدار تنها برای گرم نگهداشتن کوره و جلوگیری از تخریب آن است.
وی کاهش ساعت فعالیت و تقلیل شیفت های فعالیت را راهکار مناسبتری برای کاهش مصرف برق دانست که حداقل تولید در آن وجود دارد.
رضوینیک در بخش دیگر صحبتهای خود به پیگیری و تلاش وزارت صمت برای رفع مشکل تامین برق واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت: گرچه وزارت صمت تلاش خود اچرا در این زمینه انجام میدهد اما زمانی که نظرات وزارت صمت نادیده گرفته میشود، نمیتوان انتظار تغییر وضعیت را داشت.
رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران در پایان با بیان اینکه رفع این مشکل را نباید با تاخیر و در دولت آینده انجام شود، تصریح کرد: صنایع حتی آمادگی ایجاد نیروگاه با هزینه خودشان را دارند ولی برای اینکار نیاز به مجوز دارند؛ اگر دولت قادر به تأمین برق صنایع نیست، حداقل این مجوزها را در اختیار وزارت صمت و صنایع قرار دهد تا هر چه سریعتر این مشکل برطرف شود.