الزامات ساماندهی بازار فولاد/ ضرورت تغییر نگاه به بخش خصوصی
ساماندهی بازار فولاد نیازمند بازنگری جدی سیاستگذار و اصلاح بندهای قانونی مندرج در متون مصوبه شده دولت و مجلس در حوزه صنعت فولاد است. به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران (انفا/ISRA)، کریم رحیمی، عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران با اشاره اینکه انجمن بارها اعلام کرده که در پی قیمتگذاری دستوری نیست، […]
ساماندهی بازار فولاد نیازمند بازنگری جدی سیاستگذار و اصلاح بندهای قانونی مندرج در متون مصوبه شده دولت و مجلس در حوزه صنعت فولاد است.
به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران (انفا/ISRA)، کریم رحیمی، عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران با اشاره اینکه انجمن بارها اعلام کرده که در پی قیمتگذاری دستوری نیست، درباره حاشیههای ناتمام اجرای شیوهنامه ساماندهی بازار فولاد تصریح کرد: تقاضای رسمی انجمن نوردکاران فولادی ایران این است که زنجیره صنعت فولاد (از ابتدا تا انتهای زنجیره) در شرایط رقابتی و عادلانه به صورت شفاف قیمت گذاری شود تا بدور از دخالت نهادها و بدون قیمتگذاری دستوری، رانت حاصل از آن حذف شود.
مدیرعامل فولاد ناب تبریز با بیان اینکه قیمت تمام شده در کل زنجیره گویای واقعیت است؛ بر مبنای آمار رسمی ارائه شده در سامانه اطلاع رسانی ناشران (کدال) مابه التفاوت قیمت تمام شده و قیمت فروش شمش در قیاس با قیمت تمام شده میلگرد و فروش آن منصفانه نیست و این در حالی است که نوردکاران به دلیل اینکه در بخش پایانی زنجیره قرار دارند، متهم به گرانفروشی میشوند.
به گفته عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران، ۹۰ درصد قیمت تمام شده محصولات نوردی فولادی (میلگرد) مواد اولیه (فولادخام) است. در این شرایط چگونه استدلال میکنند که نوردکاران فولادی گرانفروشی میکنند، درحالی که قیمت تمام شده مواد اولیه (فولاد خام/ شمش) غیرعادلانه و غیرمنصفانه تعیین میشود.
این فعال نوردی با بیان اینکه نوردکاران فولادی تولیدکنندههای واقعی بخش خصوصی در صنعت فولاد هستند، تصریح کرد: قضاوت جانبدارانه درباره نوردکاران فولادی اجحاف و ظلم به بخش خصوصی است. نوردکاران همواره اعلام کردهاند خواهان اعلام شرایط شفاف و رقابتی از ابتدا تا انتهای زنجیره صنعت فولاد هستند.
رحیمی با بیان اینکه سیاستگذار در شرایط کنونی باید سعی کند به دنبال قانونگذاری صحیح در حوزه فولاد باشد، عنوان کرد: طرح مجلس درباره ساماندهی بازار فولاد نیازمند بازنگری جدی و اصلاح در برخی از بندهاست زیرا که بدون اصلاح مواد درنظرگرفته، خسارت جبران ناپذیری نصیب زنجیره میشود. به نظر میرسد نکته مهمی که باید سیاستگذار در اعمال قانون مدنظر قرار دهد، این است که با رعایت همه جوانب صدای بخش خصوصی را هم بشنود.
به گفته رحیمی ضعف اساسی در قانون مورد بررسی، در مجلس نگاه دولتی به بخش خصوصی است. از دید او باید قانونگذار در هماهنگ با بخش خصوصی ضعفها و کاستیهای این عرصه را رفع کند.
رحیمی با اشاره اینکه نوردکاران فولادی درباره شیوه قیمتگذاری و چگونگی عرضه محصولات در بورس کالا ایراداتی وارد کردهاند، ابراز امیدواری کرد دولت و مجلس در یک فصل مشترک، موانع و چالشهای پیشروی تولیدکنندگان زنجیره فولادی را از میان بردارند.